Nachmelená opice

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Vlastnosti podniku

Otevírací doba

  • PO: 08:00-16:00
  • ÚT: 08:00-16:00
  • ST: 08:00-16:00
  • ČT: 08:00-16:00
  • PÁ: 08:00-16:00
  • SO: Zavřeno
  • NE: Zavřeno

Kontaktní informace

Srdcem našeho pivovaru je dvounádobová nerezová varna o objemu 10 hl vyrážené mladiny s elektroolejovým kotlem a integrovanou vířivou kádí. Slad si připravujeme na šrotovníku a ručně jej dávkujeme do kotle. Pivo vaříme na jeho originální stupňovitost a pak už jej neředíme.

Hlavní kvašení i dokvašování probíhá v cylindrokónických tancích (CKT) o objemu 10 a 20 hl. Nebojte se, nejedná se o žádné obrovské tanky, které se používají jinde pro urychlení výroby. Při hlavním kvašení necháváme otevřené víko, sbíráme deku, dodržujeme teploty a postup jako na otevřené spilce. Při dokvašování tanky zahradíme a pivo necháváme ležet při nízkých teplotách potřebnou dobu. Tanky jsou vybaveny plášťovým chlazením, což nám umožňuje přesnější kontrolu teplot kvašení a dokvašování, a vnitřní sanitací pro maximální zajištění čistoty povrchů.

Naše pivo nefiltrujeme a nepasterujeme. Pro stáčení piva používáme automatickou myčku a plnič sudů, manuální plnič lahví a PET. Součástí technologie je i kompresor, systém chlazení, sanitační stanice a další technické zařízení, bez kterého by pivovar nemohl fungovat.

Dodavatelem kompletní technologie je firma Destila Brno, s.r.o.

Galerie

Komentáře

avatar

Další pivovary

Varnsdorfský Pivovar Kocour byl jedním z průkopníků nového pohledu na pivo a pivovarnictví v Čechách, ukázal domácímu …