Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Nachmelená opice

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Vlastnosti podniku

Otevírací doba

  • PO: 08:00-16:00
  • ÚT: 08:00-16:00
  • ST: 08:00-16:00
  • ČT: 08:00-16:00
  • PÁ: 08:00-16:00
  • SO: Zavřeno
  • NE: Zavřeno

Kontaktní informace

Srdcem našeho pivovaru je dvounádobová nerezová varna o objemu 10 hl vyrážené mladiny s elektroolejovým kotlem a integrovanou vířivou kádí. Slad si připravujeme na šrotovníku a ručně jej dávkujeme do kotle. Pivo vaříme na jeho originální stupňovitost a pak už jej neředíme.

Hlavní kvašení i dokvašování probíhá v cylindrokónických tancích (CKT) o objemu 10 a 20 hl. Nebojte se, nejedná se o žádné obrovské tanky, které se používají jinde pro urychlení výroby. Při hlavním kvašení necháváme otevřené víko, sbíráme deku, dodržujeme teploty a postup jako na otevřené spilce. Při dokvašování tanky zahradíme a pivo necháváme ležet při nízkých teplotách potřebnou dobu. Tanky jsou vybaveny plášťovým chlazením, což nám umožňuje přesnější kontrolu teplot kvašení a dokvašování, a vnitřní sanitací pro maximální zajištění čistoty povrchů.

Naše pivo nefiltrujeme a nepasterujeme. Pro stáčení piva používáme automatickou myčku a plnič sudů, manuální plnič lahví a PET. Součástí technologie je i kompresor, systém chlazení, sanitační stanice a další technické zařízení, bez kterého by pivovar nemohl fungovat.

Dodavatelem kompletní technologie je firma Destila Brno, s.r.o.

Galerie

Komentáře

Další pivovary

Varnsdorfský Pivovar Kocour byl jedním z průkopníků nového pohledu na pivo a pivovarnictví v Čechách, ukázal domácímu konzervativnímu pivaři, že