Albrecht – Zámecký pivovar Frýdlant

Vaření piva ve Frýdlantu je poprvé zmiňováno roku 1381 a zřejmě od 16. století pak místní vrchnostenský pivovar stál na stejném místě, jako dnešní provoz. Léta rozvoje a přestaveb skončila roku 1949, kdy byla v pivovaře uvařena poslední várka. Následující desetiletí byl jeho areál nevhodně a nedostatečně využíván jako sklad sýrů a zeleniny s čímž […]

Pivovar Strahov – Sv. Norbert

Klášterní pivovar Strahov patří do kategorie restauračních minipivovarů s ročním výstavem okolo 1000hl. Osobně cítíme úlohu minipivovaru jako producenta vysoce kvalitních speciálních piv. Naše pivo Sv. Norbert, pojmenované podle zakladatele řádu premonstrátů, jež sídlí ve Strahovském klášteře, je vyráběno pouze z přírodních surovin – vody, sladu, chmele a kvasnic. Plně tedy respektujeme letitý zákon o […]

Kyjovský pivovar

yjovský pivovar navazuje na mnohaletou tradici vaření piva v Kyjově, jehož počátky se datují do první čtvrtiny šestnáctého století a které se v různých podobách zachovalo až do šedesátých let století minulého. Pivo vaříme dle ověřených technologických postupů z nejlepších surovin, které čeští a moravští zemědělci, sladovníci a chmelaři nabízí. Piva u nás vyrobená jsou […]

Kocour

Varnsdorfský Pivovar Kocour byl jedním z průkopníků nového pohledu na pivo a pivovarnictví v Čechách, ukázal domácímu konzervativnímu pivaři, že pivo není jen chlazená desítka v lednici. Pivo je víc než český ležák, který se báječně skloubí s gastronomií a dá se pít podle ročního období nebo nálady. Proto nabízíme pestrou paletu pivních speciálů – […]

Holíčský pivovar Wywar

Varíme vlastné pivá, ktoré podávame nielen u nás v pivovarskej pizzerii ale dodávame aj do iných pivární. Podzemné priestory (pizzeria) sú nefajčiarske a je to možno vidieť celú pivovarskú technológiu. Na prízemí je cez víkend otvorená Pivná sála (fajčiarska)